Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Skvelé domáce donuty / koblížky_recept

Skvelé domáce donuty / koblížky

Patríte k tým, čo majú slabosť pre donuty? Tak vitajte :). Aj keď už je dnes množtvo možností ich kúpiť ako snack vonku, napriek tomu je škoda si ich nedopriať doma, najmä keď ich príprava je tak jednoduchá.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 30g masla izbovej teploty
  • 1čl soli
  • Olej/tuk na vyprážanie
  • 200g horkej čokolády

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom a lyžičkou všetko premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Múku si nasypeme do vysokej misy. Pridáme maslo, vajíčka, soľ a náš kvások. Postupne pridávame mlieko a miesením vypracujeme hladké cesto. Nezabudnite miesiť aspoň 10 minút, aby sa z kvásku uvolnil lepok.
  • Následne cesto prikryjeme a necháme aspoň 20 minút oddychovať.
  • Potom ho na pomúčenej pracovnej ploche vyroľujeme na 1cm hrúbku a formičkou vykrajujeme 2 kruhy, jeden z väčších a jeden z menším polomerom.
  • Takto vykrojené donuty položíme na malý kus papiera na pečenie necháme ich ešte 30 minút oddychovať.
  • Následne dáme do hrnca tuk na fritovanie a necháme ho zovrieť.
  • Potom postupne (opatrne) vkladáme dognuty do oleja. Hneď po vložení je dobre teplotu znížiť na nižšiu a hrniec zakryť. Tak malo cesto sa upiecť nielen zvrchu ale aj zvnútra.
  • Zhruba po 3 minútach treba cesto ešte otočiť a nechať ho doopekať z druhej strany asi ešte 2 minúty.
  • Na záver ho vyberieme z oleja, odkvapkáme prebytočný tuk.
  • Po vychladnutí si zohrejeme čokládou nad parou a každý dognut do nej namočíme aby dostali krásnu čokládovú vrstvu. Už len necháme čokoládu stuhnúť a môžeme servírovať.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*