Táto polievka zaručene zaujme jej nádhernou intenzívnou farbou ale takisto skvelou konzistenciu. Jej chuť je posilnená pečením, vďaka čomu je chuť cvikle veľmi decentná
Suroviny:
- 500g cvikle
- 750g zemiakov
- Oliv. Olej
- 2PL hl. Múky
- 1500ml vody alebo vývaru
- 150ml sladkej smotany
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Čerstvú cviklu ošúpeme a pokrájame na menšie kusy (pozor, cvikla veľmi farbí takže zvolte na zapekanie napríklad nerezovú nádobu namiesto keramickej.
- Cviklu pokvapkajte trochou oleja, osolte a nezabudnite tiež pridať čierne korenie. Takto pripravenú dáme cviklu piecť pri 200C po dobu 30 minút. Necháme vychladnúť.
- V hrnci si opečieme cibuľu do zlatista. Pridáme múku a následne zalejeme studenou vodou. Roztrepeme, aby zanikli prípadne hrudky. Potom pridáme cviklu, zemiaky pokrájané na kocky a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Necháme variť 20 minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Na záver dochutíme sladkou smotanou a bylinkami podľa chuti.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.