Dnes už málokdo vyrába lahôdkové šaláty doma, pritom je to také jednoduché. Tento šalát si viete vyrobiť pod 10 minút a budete vedieť, akej kvality potraviny doňho použijete.
Suroviny:
- 200g jemnej kavlitnej šalámy (napríklad hydinovej)
- 1 cibuľa alebo šalotka
- 3 zavárané uhorky
- 100ml majonézy
- 50ml uhorkovej šťavy zo zaváraných uhoriek
- 1 malý zaváraný hrášok alebo 100g mrazeného hrášku
- soľ, čierne korenie
- 1čl horčice
Postup:
- Začneme prípravou nálevu. Na to zmiešame majoznézu s uhorkovou šťavou, horčicou, soľou a korením a vypracujeme nálev.
- Salámu postrúhame nahrubo ako aj uhorky. Cibuľku pokrájame na hladko.
- Ak použijeme zaváraný hrášok len ho zlejeme z nálevu. Ak mrazený, tak ho zalejeme vodou ca. 1 cm nad jeho povrch, osolíme, pridáme 1 malú kocku cukru a povaríme 10 minút. Potom zlejeme.
- Do nálevu dáme salámu, uhorky, cibuľu a hrášok a dobre premiešame, hotovo.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.