Máte doma zopár zrelých banánov, a čo tak z ních vyrobiť takúto šťavnatú bábovku? Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 2 zrelé banány
- 1 šálka cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálky múky
- 1/2 šálky oleja
- 5PL kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 šálky posekaných mandlí
- 1 šálka posekanej čokolády
- 1 PL mletej škorice
- Štipka soli
Postup:
- Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
- Múku preosejeme do misky. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva ako aj vajíčka a kakao.
- Potom pridáme banánovú zmes. Premiešame.
- Na záver posekáme mandle a čokoládové kúsky a tieto primiešame do cesta.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na bábovku a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.