Prerobiť klasickú roládu na tento dezert pre deti bolo super ľahké. Túto roládu zvládne raz -dva.
Na roládu potrebujete:
- 4 vajíčka
- 100g kr.cukru
- 100g hl.múky
Plnka:
- 100ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač smotany
- 4PL pr.cukor
- 1 vanilkový cukor
- 100g mascarpone
- Pralinky čierny princ + očká
- 100g drobného ovocia- maliny
Suroviny:
- Vajíčka dáme do misky s cukrom a aspoň 5 minút šľaháme na najvyššom stupni mixéra, do tuhej peny.
- Pridáme preosiatú múku a prášok do pečiva. Jemnými pohybmi primiešame.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a nanesieme naňho cesto. Rovnomerne rozotrieme.
- Cesto necháme piecť pri 180°C ca. 15 minút do zlatista. Potom vyberieme z trúby a ešte horúce cesto aj spolu s papierom na pečenie zatočíme do rolády tak aby posledných 2-3cm neboli narolované, ale rovné a necháme takto vychladnúť.
- Smotanu vyšľaháme so stužovačom, cukrom a vanilkovým cukrom do tuhej šľahačky.
- Pridáme mascarpone a vypracujeme hladký krém
- Roládu pomažeme najskôr zvnútra krémom, posypeme drobným ovocím a zarolujeme.
- Potom aj povrch rolády pomažeme zvyšným krémom.
- Na pralinky čierny princ nalepíme čokoládou očká a potom na rovnú časť rolády dáme vždy 1 pralinku.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.