Veľmi jednoduchý šalát. Kombinácia chutí kyslastej uhorky a hydinovej salámy je proste skvelá.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín
- 1,5 l vody
- 6Pl majonézy
- 4PL vody z uvarených uhoriek
- 1čl horčice
- 1 cibuľa + 1 jarná cibuľka
- kus póru
- 4 uhorky
- (hydinová saláma)
- 1 šálka hrášku (mrazený alebo zaváraný)
- soľ, čierne korenie, cili
Postup:
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
- Na marinádu zmiešame majonézu s uhorkovou šťavou a horčicou a dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
- Následne pokrájame uhorky, pór a cibuľu na drobno a spolu s cestovinymi pridáme k marináde.
- Ak použijete mrazený hrášok tak ho dáme do misky, pridáme štipku cukru a zalejeme vrelou vodou. Po 3 minútach zlejem z vody a pridáme k šalátu. Pri zaváranom hrášku stačí zliať z tekutiny a pridať k šalátu.
- Na záver postrúhame hydinovú salámu a pridáme k šalátu.
- Premiešame a necháme pár hodín stáť v chlade pred servírovaním.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.