Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno.

Suroviny:
- 1kg uvarených zemiakov/zemiakovej kaše
- 2 vajíčka
- ca. 5Pl hl. múky
- soľ, čierne korenie
- 50g postrúhaného tvrdého syru
- 2 roztlačené cesnakové strúčiky
- petržlenová vnať, pažítka
- ca. 50ml tekutiny – vody zo zemiakov alebo mlieka
Postup:
- Uvarené zemiaky zlejeme z tekutiny, ponecháme si ca. 50ml zo zemiakovej vody. Ak spracovávame zemiakovú kašu, pridáme trochu mlieka.
- Zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu spolu s tekutinou.
- Pridáme vajíčka, soľ, roztlačený cesnak ako aj čierne korenie.
- Takisto pridáme postrúhaný syr a múku ako aj posekané bylinky.
- Premiešame až vznikne polotuhé cesto asi ako na palacinky.
- Panvicu nahrejeme a pridáme olej. Potom naberáme za 1 polievkovú lyžicu cesta na horúcu panvicu a necháme na nízskom ohni z každej strany piecť ca. 5 minút do chrumkava.
- Podávame napríklad z tvarohovým dipom a šalátom.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: