Chutná a jednoduchá polievka, ktorá vás prehreje najmä v sychravom počasí.
Suroviny:
- 2 póry (biela časť)
- 1 kuchynská cibuľa
- 3 stredne veľké zemiaky
- 2l vody alebo vývaru
- soľ, čierne korenie, drtená rasca
- 100ml sladkej smotany
- (50g krúp)
- čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
- Medzitým si pór pokrájame na väčšie kusy.
- Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 10 minúť, až začne dostávať pór hnedasté miesta (tieto dodajú polievku chutnú grilovaciu arómu).
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
- Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom. Kdo chce môže tiež na zahustenie pridať krúpy a nechať variť spolu so zeleninou.
- Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
- Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
- Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.