Quinoa je vynikajúcim zdrojom esenciálnych aminokyselín. Okrem toho má quinoa vysoký obsah minerálnych látok – vrátane horčíka, železa (približne 8 mg), draslíka a vápnika, ale aj mangánu. Jej príprava trvá menej ako 20 minút a je to skvelá rýchla príloha, z ktorej sa dá pripraviť chutný jesenný šalát.
Suroviny:
- 1 kávová šálka quinoa
- 2 šálky studenej vody
- 1 zelené jablko
- 1 červená cibuľa
- 4ks stonkového zeleru alebo 1/2 celeru
- 100g zeleného hrozna
- 2PL balsamica, napríklad z granátového jablka
- 1PL kvalitného oleja
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Quinoa dáme do hrnca a zalejeme ho vodou. Osolíme a necháme zovrieť.
- Potom na nízskom ohni varíme 10 minút, následne vypneme sporák a necháme ešte 10 minút dôjsť.
- Keď Quinoa vychladne dáme ju do misky.
- Jablká pokrájame na drobné kocky, tak isto aj červenú cibuľu a zeler a pridáme takisto do misky. Hrozno len mierne prekrojíme a takisto pridáme.
- Nebojte sa osoliť, v tomto šaláte sa spájajú všetky chute od sladkej, kyslej až po slanú do harmonickej chuti.
- Na záver pridáme olej a balsamico a všetko dobre premiešame. Je dobre zvoliť balsamico so sladšou chuťou.
- Servírujeme napríklad ku grilovanému mäsu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.