Salsa je tradičná mierne pikatná príloha, ktorú možno použiť či už ako prílohu napríklad k takejto syrovej obloženej mise alebo k pečenému či grilovanému mäsu. Ako štipľavá salsa bude, závisí od druhu čili aký použijete, takže máte nad tým plnú moc. Dbajte na to, aby rajčiny boli naozaj zrelé.
Suroviny:
- 2-3 zrelé rajčiny
- 2PL oliv. oleja
- 1PL balsamica
- 1/2 červenej cibule
- 1 čili paprička
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na drobné kocky, dáme do misky.
- Takisto aj čili papričku a cibuľu pokrájame na jemno a pridáme k rajčinám.
- Osolíme, pridáme čierne korenie ako aj olej a balsamico.
- Dobre premiešame a na záver pridáme vňať.
- Pred servírovaním je dobre aspoň pol hodinu nechať postáť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.