Skúšali ste už niekedy slané buchty? U nás sú veľmi obľúbené najmä pri väčších rodinných oslavách. Plním ich buď feta syrom alebo posekanou klobáskou. Sú krásne jemnučké a nadýchané ako perinka.
Suroviny:
- 1/2 balenia čerstvých kvasníc + 2PL kr. cukru
- 1/2 balenia (500g) polohrubej múky
- 2PL olivového oleja
- 1/2 šálky bieleho jogurtu
- ca. 1/2 šálky vody
- 2čl soli
- 4Pl masla izbovej teploty
- 1 balenie feta syru (200g)
- 1 žĺtok na pomazanie
Postup:
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, soľ, olej, jogurt a postupne pridávame vodu. Miesime aspoň 10 minút, až vznikne vláčne cesto.
- To zakryté necháme hodinu kysnúť.
- Potom cesto vygúľame na obdĺžnik a po celej ploche ho potrieme maslom.
- Cesto zo všetkých strán preklopíme smerom do stredu, ako keby sme zatvárali obálku a potom cesto vygúľame na šúlec.
- Ten rozdelíme na ca.30 dielov. Vďaka tomuto dosiahnú počas pečenia krásnu štruktúru.
- Do misky si rozdrobíme feta syr. Kdo chce môže k nemu tiež pridať posekanú petržlenovú vňať. Soliť netreba, syr je už slaný.
- Potom z každého kusu cesta vytiahneme rukou menší ovál, do stredu dáme feta syr a zabalíme ho v ceste – vytvoríme buchtu.
- Buchty kladieme na plech s odstupom a prikryté ich necháme ešte pol hodinu kysnuúť.
- Na záver ich pomažeme roztrepaným žĺtkom a dáme piecť pri 180C do predhriatej rúry na ca. 25 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.