Asi to poznáte, keď začne obdobie malín, tak nielen, že sa ich človek nevie dojesť, ale zároveň je to aj ovocie, čo sa rýchlo vie pokaziť a tak je dôležité ho rýchlo spracovať. Jednou s možností je takýchto výborných domácich nanukov z drene. Moje deti ich majú veľmi radi. NIekedy ich aj namočím do roztopenej čokolády a nechám ju potom na nanuku stvrdnúť, ale aj bez čokolády majú veľký úspech.
Suroviny na 6 nanukov:
- 500g malín
- 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
- 30ml vody
- 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)
Postup:
- maliny očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou ak treba.
- Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
- Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
- Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu. Ak vám zrnká malín vadia, tak ich prepasírujeme cez sítku.
- Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
- Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
- Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.