Mliečnu ryžu si možno pripraviť ako dezert alebo aj ako hlavný pokrm. Túto pochúťku možno servírovať s čerstvým ovocím, kompótom, či roztopeným maslom a škoricou, vždy chutí výborne.
Jump to RecipeNa čo treba pri príprave mliečnej ryži dbať?
- Pri mliečnej ryži sa používa špeciálna ryža, ktorá ma väčšie a plnšie zrniečka
- Ryža sa nesmie pred použitím umyť, škrob je v tomto pokrme žiadaný
- Namiesto vody sa varí ryža v mlieku
- Čas varenia je tiež iný, zatiaľ čo normálna (guľatá) ryža potrebuje 20min, mliečná ryža ca 35-40min.
- Na mliečnú ryžu je pomer tekutiny k ryži 5:1, pri normálnej ryži 2:1 ( napr. 2 šálky vody na 1 šálku ryže)
Ako pripraviť mliečnú ryžu
Course: bezmäsite jedlá sladke, Základy varenia4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 šálka ryže, okrúhlej (na mliečnú ryžu)
5 šálok mlieka
4PL kr. Cukru
Štipka soli
1 vanilkový cukor
2Pl masla
Kompót/oriešky a roztopené maslo na servírovanie
Postup
- Ryžu (neumytú) zalejeme 4-násobným množstvom mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a soľ a necháme zovrieť.
- Potom nezakrytú necháme variť na najnižšom ohni 35-40min. Každých 10 minút premiešame. Po pol hodine by mala byť ryža mäkká, ale ešte plávať v troche tekutiny.
- Po 30 minútach varenia pridáme tiež posledný diel mlieka a pridáme tiež za 2 lyžice masla, ktoré vmiešame do ryži.
- Na záver dáme ryžu do servírovacích misiek, necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti, napríklad mletou škoricou či karamelizovaným ovocím
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.