Túto fantastickú polievku som mala možnosť vyskúšať prednedávnom a nevedela som sa jej dojesť. Jej chuť je jemné kyslá. Nezvyčajne sa v polievke pridávajú kyslé uhorky ako aj šťava z kyslých uhoriek. To jej dodáva jej špecifickú chuť.
Suroviny:
- 400g hovädzieho mäsa na polievku (kosti aj mäso)
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- 2 mrkvy (postrúhané)
- 1 konzerva rajčín
- za 1 kávovú šálku krúp
- 1 kávová šálka uhorkovej šťavy
- 2 zavárané uhorky
- kôpor
- 1,5l vody
Postup:
- Hovädzie kosti aj s mäsom zalejeme vodou, osolíme a necháme variť v tlakovom hrnci 1,5 hodiny.
- Potom vývar zlejeme a mäso oberieme z kostí a odložíme stranou.
- Na oleji dáme opekať cibuľu a cesnak pokrájanú na drobno.
- Medzitý si očistíme mrkvu, červenú papriku a zemiaky. Pokrájame na drobno.
- Zeleninu pridáme k cibuli a dáme krátko opekať. Potom zalejeme 1,5l vývarom a pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a necháme variť 20 minút.
- Následne pridáme rajčiny a krúpy a varíme ďaľších 30 minút.
- Na záver pridáme mäso z vývaru, pokrájame zavárané uhorky na drobno ako aj kôpor a spolu s uhorkovou šťavou pridáme k polievke.
- Už len dochutíme a môžeme servirovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.