Tento šalát je jednoduchý na prípravu a hodí sa výborne ku grilovanému mäsu. Odporúčam použiť na jeho prípravu buď červenú cibuľu alebo šalotku, ktoré sú miernejšie chuťou. Tradične sa pri jeho príprave používa korenie Isot podobné čili, ak však Isot nemáte, môžete použiť sušené čili.
Suroviny:
- 5-6ks cibule
- 1 rajčina
- malý zväzok petržlenovej vnati
- šťava z 1/2 citróna
- 1-2Pl oleja
- 1-2 PL balsaico
- soľ, čierne korenie, Isot (čili)
Postup:
- Začneme cibuľou, ktorú ošúpeme, prekrojíme na polku a potom pokrájame na tenké pásy.
- Tie dáme do misky tak, aby sa cibuľa doslova rozpadla, teda neostala v celku.
- Rajčinu ošúpeme, vyberieme vnútro a dužinu pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli,
- Takisto pokrájame petržlenovú vňať na jemno a pridáme k cibuli.
- Na záver dochutíme – polejeme citrónovou šťavou, balsamicom a olejom, dochutíme soľou, čiernym korením a Isot korením a všetko intenzívne premiešame.
- Pred podávaním necháme asi hodinu stáť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.