Azda každý keď je pozvaný na grilovanie v záhrade prinesie niečo pečené alebo nejaký ten šalát. Ale táto príloha za šalátmi nijak nezaostáva. Práve naopak, je vždy u nás ako prvá zjedená. Zeleninu možno obmieňať, ja osobne preferujem mrkvu, cuketu, baklažán. Odporúčam kúpiť kvalitný jogurt, najlepšie s vyšším podielom tuku, napríklad grécky. A kdo má rád kôpor ako ja, ten nech po ňom siahne, pasuje skvelo k chuti jogurtu.
Suroviny:
- 1/2l bieleho jogurtu (grécky)
- 1-2 cukety
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- (kôpor)
- soľ, čierne korenie
- olej
Postup:
- Najdôležitejšie je zeleninu pokrájať na zhruba rovnako veľké kúsky prípadne ju postrúhať. A potom pomaly opekáme na panvici na troche kvalitného oleja (kľudne môžete siahnúť aj po olivovom) a každých pár minút premiešame.
- Zelenina by sa mala pražiť aspoň 15 minút, až sa jej pomaly začnú vytvárať hnedasté miesta.
- Potom ochutíme soľou, korením a pretlačíme cesnak. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Jogurt dáme do veľkej misky, pridáme zeleninu a premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme.
- Na záver môžeme dochutiť čili (kdo má rád) alebo posekanými bylinkami (kôpor).
- Pred servírovaním necháme aspoň 2 hodiny stáť v chlade.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.