Určite každý z vás pozná klasické tiramissu, ale vyskúšali ste už variant z rebabory? Je tak krásne lahodný a tiež s intenzívnou ovocnou mierne sladkou chuťou, odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
- 1 balenie kyslej smotany
- 4PL pr. cukru
- 2 balenia dlhých piškót
- 50ml mlieka
- 6ks rebarbory
- 4PL kr. cukru
- 3PL vody
- biela čokoláda
Postup:
- Začneme prípravou plnky. Na to vyšľaháme najskôr smotau a krémovitý syr spolu s cukrom do jemnej plnky.
- Rebarboru očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou.
- Necháme variť 10 minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Do misky si nalejeme mlieko.
- Formu na zapekanie začneme vrstviť. Na to zoberieme dlhé piškóty, namočíme ich do mlieka a položíme do formy. Na spodok použijeme len polovičné množstvo piškót.
- Zalejeme časťou plnky a rebarborovej zmesy.
- Nasleduje druhá vrstva piškót, plnky a rebarbory.
- Vrch posypeme ešte púostrúhanou bielou čokoládou alebo čokoládovými kúskami a dáme aspoň na 2 hodiny do chladu oddychovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.