Chia semiačka sú mimo iného prospešné pre nás hormonálny systém, čo je práve u žien zaujímavá a potrebná vlastnosť. Preto by nemali pravidelne chýbať na našom jedálničku. Odporúča sa jesť 1-2Pl chia semiačok denne, či už ako puding, alebo použité takto, priamo pri pečení.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL vody
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 4PL chia semiačok
- posekaná čokoláda do cesta / 0,5 šálky
- čokoláda na polevu
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Chia semiačka takisto pridáme do cesta. Takisto kdo chce môže pridať posekané kúsky čokolády.
- Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme vychanúť, aby sa bábovka neroztrhala.
- Kdo chce môže povrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.