Táto univerzálna omáčka sa výborne hodí ako príloha či už k cestovinám, zapečeným pokrom alebo tiež k obilninám ako pohánka či bulgur. Takisto výborná na prípravu pizze. Po uvarení ju môžete týždeň skladovať v chladničke a podľa potreby použiť.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- 1 konzerva rajčín
- 1 balenie mozarella syru
- soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
- bylinky podľa chuti – tymián, bazalka
- 1čl sladkej papriky
- 100ml sladkej smotany
Postup:
- Na panvici opražíme cibuľku až dostane mierne zlatistú farbu.
- Pridáme pretlačený cesnak a rovno tiež konzervu rajčín. Samozrejme, že môžete použiť namiesto aj 1/2kg čerstvých rajčín, tie ale musíte najskôr ošúpať a pokrájať na drobno.
- Ochutíme soľou, 1 malou kockou cukru, čiernym korením a pridáme bylinky podľa chuti. Ja zvyknem dávať sušený tymián a oregáno ale samozrejme aj iné bylinky ako bazalka chutia skvelo. Takisto pridáme papriku, buď sladkú, alebo kdo má rád štipľavú.
- Takto pripravené necháme na strednej teplote variť 10-15 minút, až sa začnú rajčiny rozpadávať.
- Mozarellu pokrájame na kocky a pridáme k rajčinám. Povaríme ešte 5 minút.
- Potom ponorným mixérom všetko rozmixujeme na jemnú omáčku a kdo chce zjemní chuť ešte sladkou smotanou (možno tiež vynechať).
- Buď servíruejme hneď alebo dáme do skleneného pohára s viečkom a necháme v chladničke na neskôr.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.