Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?
Zelená šošovica
Šošovica obsahuje najvyššie množstvo bielkovín zo všetkých rastlín. Obsahuje až 35 % bielkovín, čo je porovnateľné s červeným mäsom, hydinou, rybami a mliečnymi výrobkami.
Vanilka
Vanilka je aróma pochádzajúca z orchideí rodu Vanilla. Vanilka rastie ako liána, ktorá sa šplhá po existujúcom strome.
Zaujímavé je, že čerstvé vanilkové zrnká nemajú žiadnu chuť ani vôňu. Musia prejsť rozsiahlym procesom zrenia, ktorého výsledkom je uvoľnenie vanilínu s výraznou vôňou a chuťou.
Ovsené vločky
Ovos je prirodzene bezlepkový. Ak sa však musíte vyhýbať lepku kvôli celiakii alebo z iného dôvodu, hľadajte balenia so špeciálnym označením “bez lepku”. Je to preto, že ovos sa môže spracovávať v zariadení, ktoré vyrába aj výrobky obsahujúce lepok, a môže dôjsť ku kontaktu.
Tvaroh
Tvaroh a iné mliečne potraviny môžu pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Vedci sa domnievajú, že je to vďaka obsahu vápnika v týchto potravinách
Rajčiny
V roku 1986 bola v Oklahome (USA) utrhnutá najväčšia paradajka v histórii. Vážila viac ako 3,5 kg – to je viac ako priemerné novorodeniatko v Spojenom kráľovstve!
Zdroj: internet
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.