Podarilo sa mi kúpiť krásny zväzok kôpru, bol čas na chutné recepty s kôprom :). Začali sme dnes s touto chutnou zemiakovou polievkou s kôprom, krásne intenzívna chuť.
Suroviny:
- 500g zemiakov
- 2 mkrvy
- kus zeleru
- 2PL hl. múky + 2PL oleja + 1/2PL červenej papriky
- 100ml sladkej smotany
- 1,5l vývaru
- soľ, čierne korenie, rasca
- kôpor (za 1 šálku)
- citrónová šťava
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody/vývaru spolu so soľou a rascou.
- Medzitým si ošúpeme zeler, a mrkvu a porkájame na tenké pláty. Po 10 minútach varenia zemiakov, pridáme do hrnca a necháme spolu variť ešte 15 minút.
- Medzitým si pripravíme zápražku. Na to na oleji opečieme múku, pridáme červenú papriku a hneď zalejeme šálkou studenej vody aby paprika neprihorela. Mimo ohňa dobre roztrepeme aby zanikli príadné hrudky.
- Zápražku prilejeme k uvarenej polievke, tak isto ako aj smotanu a premiešame.
- Na záver pridáme na jemno posekaný kôpor a podľa chuti zopár kvapiek citrónu pre sviežejšu chuť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.