Šošovica je strukovina, ktorá sa dá pridať do toľkých rôznych obmien polievok, až ma vždy nanovo prekvapí ako skvelo chutí aj v tej verzii. Tak tiež táto rajčinová polievka so šošovicou, ktorú som mohla prednedávnom vyskúšať u mojej známej, ma mimoriadne uchvátila a musela som ju hneď uvariť aj u nás doma.
Suroviny:
- 1 malá kávová šálka zelenej šošovice
- 3 zemiaky
- 2PL hl.múky
- 1,5l vody
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- červená paprika kápia
- 1konzerva rajčín alebo 1 kg olúpaných rajčín
- soľ, čili, čierne korenie
- 1-2 bobkové listy
Postup:
- V hrnci opečieme na troche oleja cibuľku, mrkvu pokrájanú na drobno, posypeme múkou a potom pridáme rajčiny alebo konzervu.
- Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ju dáme do hrnca spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi. Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom prípadne čili.
- Necháme zovrieť a potom varíme ca. 30 minút.
- Na záver dochutíme podľa chuti napríklad petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.