Jednoduchý a veľmi intenzívnou chuťou, ktorú mu dodá marinovaný pečený baklažán. Naozaj výborná práloha, ktorú možno jesť aj za studena.
Suroviny:
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
- 1 veľký baklažán
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 1 červená cibuľa
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 4-6PL oleja
Príprava:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
- Nasledovne si ošúpeme 1 veľký baklažán a pokájame ho na ca. 0,5cm hrubé plátky a potom jednotlivé pláty na kocky.
- Takisto cibuľu a papriku pokrájame na väčšie kocky.
- Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať baklažán. Opekáme na strednom ohni za častého miešania zo všetkých strán do zlatista. Opekáme aspoň 8-10 minút. Počas opekania okoreníme baklažán soľou a čiernym korením.
- Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a papriku a opekáme ďaľších 5-7 miunút.
- Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
- Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.