Po mojej babke som zdedila jej zápisník receptov, ktorý si veľmi cenním lebo je plný jednoduchých ale veľmi chutných receptov. Medzi inými je tam aj tento jednoduchý recept na franzúzske zemiaky. Sú krásne krémovité a ideálny pokrm, ktorý možno pripraviť aj deň vopred a nechať zapekať tesne pred servírovaním.
Suroviny (na zapekaciu nádobu 15x20cm):
- 1kg zemiakov uvarených v šupke do mäkka
- 2 vajíčka uvarených na tvrdo
- 200g salámy/točenej salámy/klobásky/údeného mässa
- 1 malá červená cibuľka
- 150g tvrdého syru
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 surové vajíčko
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme predprípravou. Uvarené zemiaky ošúpeme, takisto vajíčka ošúpeme a syr postrúhame na jemno. Salámu či klobásku pokrájame na drobno ako aj cibu%lku.
- Smotanu zmiešame so surovým vajíčkom, soľou a korením a premiešame. To bude nás nálev,
- Zapekaciu nádobu vymastíme a začneme vrstviť. Polovičku zemiakov pokrájame na tenké pláty a tie rovnomerne rozložíme na dno nádoby. Osolíme a okoreníme.
- Dáme pokrájané vajíčko, cibuľku, polku syru a salámu.
- Dáme vrstvu zo zvyšných zemiakov pokrájaných na plátky a osolíme. Posypeme zvyšným syrom.
- Zalejeme zálievkou a dáme pri 180C na ca 40 minút do zlatista.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.