Aké brownies máte radi vy? Minule som čítala, že existuje neskutočne veľa variácií brownies, z toho 9 základných druhov. Od nadýchanejších až po pevnejšie či lepké. Ja mám rada taký ten originál ked ide veľké množstvo čokolády a ktoré neskôr majú trošku lepkavú konzistenciu a popraskaný vrch. Pri zahryznutí doslova čokoládová explózia.

Suroviny:
- 1/2kg čokolády (alebo 5 balení tmavej čokolády)
- 1 maslo (250g)
- 1 hrnček (250ml) hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 3PL kakaa
- 3 vajíčka
Postup:
- Do hrnca si dáme vodu a nad hrniec dáme nerezovú misku. Do nej nalámeme čokoládu a pridáme maslo a necháme tak dlho ohrievať, až sa všetko roztopí.
- Keď je čokoláda tekutá, pridáme do nej cukor a necháme všetko naozaj dobre vychladnúť. To je dôležité, inak by sme mali po pridaní k vajíčkam skôr omeletu ako koláč :).
- Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme studenú čokoládu a premiešame, až sa všetko spojí.
- Potom pridáme múku, kakao a opäť premiešame.
- Na záver nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180C na ca. 25 minút.
- Po vychladnutí pokrájame na kocky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: