Hrnčekový recept na čokoládové brownies

Aké brownies máte radi vy? Minule som čítala, že existuje neskutočne veľa variácií brownies, z toho 9 základných druhov. Od nadýchanejších až po pevnejšie či lepké. Ja mám rada taký ten originál ked ide veľké množstvo čokolády a ktoré neskôr majú trošku lepkavú konzistenciu a popraskaný vrch. Pri zahryznutí doslova čokoládová explózia.

Suroviny:

  • 1/2kg čokolády (alebo 5 balení tmavej čokolády)
  • 1 maslo (250g)
  • 1 hrnček (250ml) hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 3PL kakaa
  • 3 vajíčka

Postup:

  • Do hrnca si dáme vodu a nad hrniec dáme nerezovú misku. Do nej nalámeme čokoládu a pridáme maslo a necháme tak dlho ohrievať, až sa všetko roztopí.
  • Keď je čokoláda tekutá, pridáme do nej cukor a necháme všetko naozaj dobre vychladnúť. To je dôležité, inak by sme mali po pridaní k vajíčkam skôr omeletu ako koláč :).
  • Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme studenú čokoládu a premiešame, až sa všetko spojí.
  • Potom pridáme múku, kakao a opäť premiešame.
  • Na záver nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180C na ca. 25 minút.
  • Po vychladnutí pokrájame na kocky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *