Aké brownies máte radi vy? Minule som čítala, že existuje neskutočne veľa variácií brownies, z toho 9 základných druhov. Od nadýchanejších až po pevnejšie či lepké. Ja mám rada taký ten originál ked ide veľké množstvo čokolády a ktoré neskôr majú trošku lepkavú konzistenciu a popraskaný vrch. Pri zahryznutí doslova čokoládová explózia.

Suroviny:
- 1/2kg čokolády (alebo 5 balení tmavej čokolády)
- 1 maslo (250g)
- 1 hrnček (250ml) hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 3PL kakaa
- 3 vajíčka
Postup:
- Do hrnca si dáme vodu a nad hrniec dáme nerezovú misku. Do nej nalámeme čokoládu a pridáme maslo a necháme tak dlho ohrievať, až sa všetko roztopí.
- Keď je čokoláda tekutá, pridáme do nej cukor a necháme všetko naozaj dobre vychladnúť. To je dôležité, inak by sme mali po pridaní k vajíčkam skôr omeletu ako koláč :).
- Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme studenú čokoládu a premiešame, až sa všetko spojí.
- Potom pridáme múku, kakao a opäť premiešame.
- Na záver nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180C na ca. 25 minút.
- Po vychladnutí pokrájame na kocky.


Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]