Hrnčekový recept na čokoládové brownies_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekový recept na čokoládové brownies

Aké brownies máte radi vy? Minule som čítala, že existuje neskutočne veľa variácií brownies, z toho 9 základných druhov. Od nadýchanejších až po pevnejšie či lepké. Ja mám rada taký ten originál ked ide veľké množstvo čokolády a ktoré neskôr majú trošku lepkavú konzistenciu a popraskaný vrch. Pri zahryznutí doslova čokoládová explózia.

Suroviny:

  • 1/2kg čokolády (alebo 5 balení tmavej čokolády)
  • 1 maslo (250g)
  • 1 hrnček (250ml) hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 3PL kakaa
  • 3 vajíčka

Postup:

  • Do hrnca si dáme vodu a nad hrniec dáme nerezovú misku. Do nej nalámeme čokoládu a pridáme maslo a necháme tak dlho ohrievať, až sa všetko roztopí.
  • Keď je čokoláda tekutá, pridáme do nej cukor a necháme všetko naozaj dobre vychladnúť. To je dôležité, inak by sme mali po pridaní k vajíčkam skôr omeletu ako koláč :).
  • Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme studenú čokoládu a premiešame, až sa všetko spojí.
  • Potom pridáme múku, kakao a opäť premiešame.
  • Na záver nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180C na ca. 25 minút.
  • Po vychladnutí pokrájame na kocky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*