Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník.
Potrebujete:
- 125g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 50g pr. cukru
- 200g hl. múky
- 2PL bieleho jogurtu (kyslej smotany)
- Jahodová marmeláda
Postup:
- Vajíčka zmiešame s cukrom.
- Pridáme maslo, múku a jogurt a vypracujeme hladké cesto.
- To zavinieme do potravinovej fólie a dáme na pol hodinu chladiť.
- Cesto potom rozdelíme na 2 diely a vygúľame prvú polovičku cesta na pracovnej ploche.
- Vykrojíme srdiečka, tieto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potom na každé srdiečko položíme za 1 PL marmelády ktorú rozotrieme, nesmie však byť na krajoch cesta.
- Zvyšné cesto vygúľame a urobíme mriežku. Ja mám na to vykrajovačku ale takisto možno urobiť klasicky tenké pruhy a tieto klásť na srdiečka.
- Na záver odkrojíme formičkou nadbytočné cesto z mriežky.
- Pečieme pri 180C ca. 15 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia