Máte radi kávu? A skúsili ste už túto použiť pri pečení? Práve v kombinácii s kakaom či čokoládou chutí výborne a dodá sladkému pečivu dodatočnú arómu. Keďže je toto pečivo plnené s plnkou, odporúčam uskladňovať v chladničke.
Suroviny na cesto:
- 1 vajíčko
- 2,5 hrnčeka hl.múky
- 1 hrnček pr. cukru
- 1 hrnček masla izbovej teploty
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 2 čl instatnej kávy
- štipka soli
Suroviny na plnku:
- 1 žĺtko
- 3 PL kr. cukru
- 50g masla
- 2 PL kakaa
Postup:
- Vajíčko krátko premiešame s cukrom aby sa tento roztopil.
- Pridáme maslo izbovej teploty, kakaa, trochu instatnej kávy (najlepšie v práškovej podobe) ako aj múku a soľ.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme fóliou a necháme hodinu oddychovať v chlade.
- Následne cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche a pokrájame na malé štvorce (1,5*1,5cm).
- Tieto pokladieme na plech a do polovičky ešte urobíme malou formičkou dierku.
- Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
- Na plnku si dáme do hrnca vodu a nad neho postavíme nerezovú misku.
- Keď voda zovrie dáme do misky žĺtko a cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme maslo ako aj kakao a miešame až vznikne krémovitá mierne lepivá plnka.
- Plnku dáme do zdobiacého vrecúška a na každý celý štvorček nanesieme plnku a na neho potom dáme štvorček s otvorom.
- Kdo chce môže na záver pokvapkať ešte hotové keksíky roztopenou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.