Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov.
Suroviny:
- 500g kuracích kúskov (napríklad stehná)
- 1 cibuľa
- 1 šálka (250ml) ryže
- 2 šálky vody
- 1čl grilovacie korenie
- 1PL kečupu (alebo barbeque omáčky)
- 1PL oleja
- 1 čl soľ, čierne korenie
- Pínové oriešky
Postup:
- Kuracie kúsky umyjeme, dobre osušíme.
- V miske zmiešame olej, kečup, grilovacie korenie a soľ a kuracie kúsky v tejto marináde obalíme.
- Panvicu nahrejeme a pridáme trochu oleja. Kuracie kúsky zo všetkých strán opečieme ca. 10 minút do zlatista. Potom ich odložíme stranou.
- Do tej istej panvice dáme cibuľu pokrájanú na drobno a necháme ju krátko pražiť. Ryžu umyjeme a necháme dobre v sítku odkvapkať.
- Keď je cibuľka zlatistá pridáme ryžu a krátko ju popražíme. Keď sa začne lepiť na dno panvice zalejeme vodou a dochutíme soľou a čiernym korením, premiešame.
- Na ryžu rozložíme kuracie kúsky a počkáme pokiaľ sa voda zovrie. Potom panvicu zakryjeme, teplotu znížime na minimum a takto pomaly dusíme 20-25 minút.
- Na záver pridáme píninové oriešky ktoré sme krátko opiekli na sucho (bez oleja) v panvici.
- Kdo chce môže ešte ozdobiť petržlenovou vnaťou a možno servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.