Mám rada polievky, ktoré sú tak rýchlo hotové, že vôbec netreba siahať k sáčkovým polievkám. Medzi takéto patrí aj táto super rýchla rajčinová polievka hotová za menej ako 15 minút.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL Masla
- 1 PL hladkej múky
- 700ml rajčinového pretlaku passata
- 1,5l vody/vývaru
- soľ, čierne korenie
- 1 bobkový list
- 1 kocka cukru
- malé cestoviny – mušličky + 0,5l vody + 1čl soli
Postup:
- Začneme tým, že si dáme zovrieť vodu, osolíme ju a necháme v nej variť cestoviny – mušličky.
- Medzitým si cibuľu a strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na troche oleja a 2PL masla do zlatista
- Keď je cibuľka zlatistá pridáme múku, krátko opražíme a zalejeme trochou vody. Dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky.
- Následne pridáme rajčinový pretlak passata.
- Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom. Necháme variť 10 minút.
- Potom bobkový list vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
- Keď sú cestoviny mäkké, zlejeme ich z vody a pridáme do polievky.
- Pred servírovaním ozdobíme polievku trochou postrúhaného tvrdého syru prípadne s bylinkami ako sušený tymián a bazalka či oregano.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.