Super jednoduchý pokrm, ktorý zvládne každý začiatočník. Aby som tento pokrm uvarila zvolila som tentoraz hotové gnocchi, ale ak máte trochu času môžete si gnocchi jednoducho pripraviť aj doma. Všetko čo na ne potrebujete je zemiaková kaša, vajíčko, soľ a múka. Pozrite si k tomu tento podrobný postup:
Suroviny:
- 500g gnocchi
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- 150ml sladkej smotany
- 100g ricotta
- 50ml vody / alebo vývaru
- 250g kuracie prsia
- 5-6ks sušených rajčín
- soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
- petržlenoá vňať
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a pridáme do nej gnocchi a opekáme ich z oboch stranách na troche oleja do zlatista.
- Medzitým si pokrájame sušené rajčiny ako aj kuracie prsia na drobno. Kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a potom ich spolu s rajčinami pridáme k gnocchi.
- Ďalej opekáme až sa mäsu zatiahnú póry. Potom všetko presunieme na tanier.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko opečieme. Prilejeme vodu a roztrepeme všetko dobre.
- Prilejeme takisto smotanu a ricottu a krátko miešame až sa všetko spojí do hladkej omáčky.
- Vrátime do panvice gnocchi s kuracími prsiami a rajčinami a už len premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.
- Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.