Táto bábovka je tak plná aróm, najmä zrniečka maku jej dodávajú dodatočnú textúru a chutia krásne chrumkavo v tejto nadýchanej bábovke. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
- 1 balenie ćokoládového pudingoveho prášku
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 2 balenia tmavej čokolády (100g)
- 1 PL kokosového tuku
Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak, pudingový prášok a kakaa. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- 1 balenie čokolády posekáme na malé kusy a tie primiešame k cestu.
- Bábovkovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať.
- Nad parou si rozpustíme druhú čokoládu, ktorú sme posekali na jemno a pridali do nej tuk.
- Keď je čokoláda tekutá, polejeme ňou povrch bábovky a necháme stuhnúť pred servírovaním.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.