cuketova natierka

Lahodná cuketová nátierka s kešu na chlieb (vegan)

Každý rok sa počas cuketovej sezóny snažím čo najrozmatinejšie spracovať túto chutnú zeleninu, ktorej sa v mojej záhrade veľmi darí do chutných pokrmov. Tak vznikol aj recept na túto lahodnú nátierku, ktorú odporúčam vyskúšať. Je chuťovo veľmi intenzívna a svieža. Krémovitú konzistenciu mu dodávajú kešu oriešky, ktoré sú rozomleté doslova na kašu.

Suroviny:

  • 2-3 menšie cukety alebo jedna veľká (ca. 700g)
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 70g kešu orechov
  • 3 PL margarínu (alebo kokosový tuk)
  • 3 sušené paradajky
  • soľ, čierne korenie, kajenská paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pažítka
  • voda

Postup:

  • Začneme kešu orieškami. Tie si zalejeme vodou tak aby bola ca. 1 cm nad povrchom orieškov a necháme takto celú noc stáť. Potom na ďaľší deň vodu zlejeme a zmäknuté oriešky rozomelieme ponorným mixérom na kašu.
  • Cuketu očistíme, menšie môžeme použiť aj so šupkou, pri vačšći cuketu ošúpeme a vyberieme jadierka.
  • Potom cuketu postrúhame na hrubo.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do väčšej panvici opekať na troche oleja. Akonáhle dostane sklovitú farbu, pridáme aj postrúhanú cuketu a na nízskom ohni ju 5-10 minút za občastného miešania opekáme. Cuketa by mala vypariť svoju tekutinu počas pečenia a začať na panvici sa lepiť. To je znakom, že už je správne dehydratovaná. Potom ju dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
  • Do horúcej cukety pridáme tuk alebo margarín a necháme ho roztopiť. Takto pripravenú cuketu necháme vychladnúť. Pridáme ku kešu zmesy a premiešame.
  • Sušené paradajky pokrájame na malé kúsky a pažítku posekáme na drobno. Pridáme k nátierke.
  • Na záver už len dochutíme kajenskou paprikou (prípadne sladkou paprikou kdo nátierku nechce mať pikatnú)
  • Chutí skvelo s čerstvým pečivom.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


  • Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

    Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

    Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]


  • Zemiakový vrstvený šalát Olivier

    Zemiakový vrstvený šalát Olivier

    Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.


  • Sviatočná morčacia plnená roláda s omáčkou

    Sviatočná morčacia plnená roláda s omáčkou

    Toto sviatočné jedlo u nás nechýba na prelome roka. Či už ako pokrm na vianočných pohosteniach alebo na nový rok. Suroviny: 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs 1 PL horčice 1 PL grilovacieho korenia soľ, čierne korenie 2 pláty šunky (napr. kuracej) 2-3 pláty tvrdého syru (Eidam) 1 cibuľa pre […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*