malinove rezy

Malinové rezy- hrnčekový recept

Leto sa pre mňa spája so zberom drobného ovocia- ríbezle, čučoriedky, černice či maliny – všetkého je v záhrade nadbytok. Zber malín patrí pre mňa k tým chutným letným povinnostiam za ktoré odmenou môže byť aj takéto lahodné malinové rezy s chutným maslovým základom. Na prípravu vám postačí hrnček s objemom 250ml.

Suroviny na maslové cesto:

  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • 1/2 masla (125g) izbovej teploty

ostatné suroviny

  • 2 hrnčeky (ca.500g) malín (čerstvých alebo mrazených)
  • 4 PL kr. cukru
  • 1 hrnček vody
  • 1 balenie tortového želé
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 1 stužovač šľahačky
  • 3 PL práškového cukru
  • jahodová marmeláda

Postup:

  • Maslo izbovej teploty vyšľaháme so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme múku a štipku soli a vypracujeme hladké, elastické cesto.
  • To rozvaľkáme na veľkosť plechu. Potom cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a do cesta urobíme vidličkou vplichy na zopár miestach.
  • Následene predhriatej rúre pri 180C ca. 25-30min. pečieme do zlatista.
  • Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Studené cesto potrieme jahodovou marmeládou.
  • Medzitým si v hrnci zohrejeme vodu + maliny + cukor a necháme ich 10 minút variť. Potom ich prepasírujeme cez sítko, aby sa nám zachytili jadierka.
  • Vychladnutú malinovú zmes opäť nalejeme do hrnca (celkovo by sme mali dostať 500ml tekutiny, to zodpovedá 2 hrnčekom). Do zmesy pridáme tortové želé a za miešania zovrieme, až sa malinová plnka zahustí.
  • Potom malionvú plnku nanesieme na cesto a necháme hodinu chladiť.
  • Na smotanu si vyšľaháme mlieko s práškovým cukrom, šľahačkou v prášku a stužovačom do tuhej smotany.
  • Tú nanesieme na koláč a zarovnáme do hladka. Povrch môžeme ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou alebo kúskami malín.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží.Prečítajte si […]


  • 10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]


  • Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi

    Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi

    Tento koláč je fantastickým zákuskom na privítanie jari. Mrkva v koláči dodá skvelú vláčnosť a farebnosť. Okrem toho recept bez váženia, takže vám postačí hrnček s objemom 250ml.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*