Slivky sa môžu veľmi chutne pripraviť do formy sirupu. Tento sirup je vďaka vysokému podielu pektínu v slivkách krásne hustý a malinkovka z neho pripravená veľmi osviežujúca.

Suroviny
- 2 kg sliviek
- 1l vody
- 500g cukru
- 1čl kyseliny citrónovej
- (prípadne za štipku konzervačného prostriedku proti kvaseniu)
Postup:
- Slivky očistíme z hrubých nečistôt (ako napríklad stonky, listy) a umyjeme ich (ja ich nechávam v celku, neodkvoskujem). Vložíme do hrnca.
- Polejeme vodou, pridáme kyselinu a prikryté necháme zovrieť, potom na nízkom ohni varíme ešte 15-20 minút. Ak sa vytvorí pena, túto odoberieme. Pena totiž znižuje trvanlivosť.
- Následne necháme vzniknutú zmes vychladnúť. Potom ju cez husté sitko prepasírujeme do hrnca, pritom v sítku ostanú aj kvôstky ktoré jednoducho vyhodím.
- Do prepasírovanej zmesi pridáme cukor a vrátime na sporák. Tam za občasného miešania varíme až do zhustenia.
- Počas varenia si už pripravíme fľašky, ktoré aj s uzáverom dobre vyumývame a necháme vyschnúť.
- Ešte vrelý sirup vlejeme do fliaš a zatiahmene uzáver. Potom fľašu položíme hore dnom a prikryjeme ju dekou alebo utierkou aby pomaly chladla. Takto ju necháme celú noc.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Pečené plnené kysnuté žemle
Tento pokrm rada pripravujem keď sa chystáme na výlet s rodinou. Sú výnimočne trvácne a nahradia plnohodnotný pokrm.
Ako zahustiť omáčku z mäsa – 10 osvedčených spôsobov
Možno ste sa už častejšie zamýšľali na tým, ako vytvoriť chutnú omáčku k mäsu? Jednou z možnosťou je takzvané redukovanie. Tým sa nechá šťava z mäsa alebo lepšie povedané výpek z mäsa tak dlho variť, až sa väčšina tekutiny vyparí a tak ostane zredukovaná šťava, teda omáčka. Tento postup sa […]
Mäkkučké veľkonočné zajačiky z tvarohového cesta
Tieto zajačiky sú vyrobené z jednoduchého tvarohového cesta. Po vytvarovaní a upečení sa obalujú v zmeske cukru a vanilkového cukru a tak dostanú zvrchu chrumkavú vrstvu a mäkkučkého vnútra.