Hustý slivkový sirup

Slivky sa môžu veľmi chutne pripraviť do formy sirupu. Tento sirup je vďaka vysokému podielu pektínu v slivkách krásne hustý a malinkovka z neho pripravená veľmi osviežujúca.

Suroviny

  • 2 kg sliviek
  • 1l vody
  • 500g cukru
  • 1čl kyseliny citrónovej
  • (prípadne za štipku konzervačného prostriedku proti kvaseniu)

Postup:

  • Slivky očistíme z hrubých nečistôt (ako napríklad stonky, listy) a umyjeme ich (ja ich nechávam v celku, neodkvoskujem). Vložíme do hrnca.
  • Polejeme vodou, pridáme kyselinu a prikryté necháme zovrieť, potom na nízkom ohni varíme ešte 15-20 minút. Ak sa vytvorí pena, túto odoberieme. Pena totiž znižuje trvanlivosť.
  • Následne necháme vzniknutú zmes vychladnúť. Potom ju cez husté sitko prepasírujeme do hrnca, pritom v sítku ostanú aj kvôstky ktoré jednoducho vyhodím.
  • Do prepasírovanej zmesi pridáme cukor a vrátime na sporák. Tam za občasného miešania varíme až do zhustenia.
  • Počas varenia si už pripravíme fľašky, ktoré aj s uzáverom dobre vyumývame a necháme vyschnúť.
  • Ešte vrelý sirup vlejeme do fliaš a zatiahmene uzáver. Potom fľašu položíme hore dnom a prikryjeme ju dekou alebo utierkou aby pomaly chladla. Takto ju necháme celú noc.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené?Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam.Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých 4,99€)Online kurzy […]


  • Kefírový šťavnatý hrnčekový koláč

    Kefírový šťavnatý hrnčekový koláč

    Super šťavnatý koláč plný zdravých plodov – od banánov po avokádo. Okrem toho hrnčekový recept takže celkom vez váženia


  • Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami

    Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami

    Ak máte radi rýchlu kuchyňu tak tento recept je pre vás to správne. Zatiaľ, čo sa varia špagety si opečieme mäso aj pripravíme omáčku a už po 15 minútach si môžete pochutnať na tejto dobrote.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*