cuketovy kolac

Jednoduchý hrnčekový cuketový čokoládový koláč (videorecept)

Ako už názov prezradil je to veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie cukety a to do tohto šťavnatého chutného koláča plného čokoládovej chuti. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.

Suroviny na cesto:

  • 4 šálky postrúhanej cukety (2-3 väčšie cukety)
  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • 1 balenie tmavej čokolády (100g)
  • 2 PL jahodovej marmelády
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1PL perníkového korenia
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Suroviny na čokoládovú polevu:

  • 1/2 balenia šľahačkovej smotany (100ml)
  • 1 balenie tmavej čokolády (100g)
  • štipka soli

Postup:

  • Cukinu si ošúpeme a postrúhame na hrubo.
  • V hrnci nahrejeme maslo a pridáme doň čokoládu a marmeládu. Miešame až sa všetko roztopí a spojí, potom necháme vychladnúť.
  • vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme vychladnutú maslovú zmes ako aj perníkové korenie, prášok do pečiva a soľ.
  • Následne pridáme múku, kakao a cuketu a vypracujeme vláčne cesto.
  • Cesto najeleme do vymestenej formy alebo na vymastený plech (môj mal 30x30cm).
  • Pečieme pri 160C po dobu ca. 45 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • V hrnci si nahrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme posekanú čokoládu. Miešame až sa čokoláda rozpustí.
  • Potom polevu nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Kdo chce môže povrch koláču ozdobiť napríklad lieskovými orechami.

Pozrite si tiež ďaľšie moje recepty pripravené z cukety

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


  • 10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*