Ako už názov prezradil je to veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie cukety a to do tohto šťavnatého chutného koláča plného čokoládovej chuti. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Suroviny na cesto:
- 4 šálky postrúhanej cukety (2-3 väčšie cukety)
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1,5 šálky hladkej múky
- 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
- 1 balenie tmavej čokolády (100g)
- 2 PL jahodovej marmelády
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 1PL perníkového korenia
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Suroviny na čokoládovú polevu:
- 1/2 balenia šľahačkovej smotany (100ml)
- 1 balenie tmavej čokolády (100g)
- štipka soli
Postup:
- Cukinu si ošúpeme a postrúhame na hrubo.
- V hrnci nahrejeme maslo a pridáme doň čokoládu a marmeládu. Miešame až sa všetko roztopí a spojí, potom necháme vychladnúť.
- vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme vychladnutú maslovú zmes ako aj perníkové korenie, prášok do pečiva a soľ.
- Následne pridáme múku, kakao a cuketu a vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto najeleme do vymestenej formy alebo na vymastený plech (môj mal 30x30cm).
- Pečieme pri 160C po dobu ca. 45 minút. Potom necháme vychladnúť.
- V hrnci si nahrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme posekanú čokoládu. Miešame až sa čokoláda rozpustí.
- Potom polevu nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Kdo chce môže povrch koláču ozdobiť napríklad lieskovými orechami.
Pozrite si tiež ďaľšie moje recepty pripravené z cukety
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup
Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.
Sviatočná morčacia plnená roláda s omáčkou
Toto sviatočné jedlo u nás nechýba na prelome roka. Či už ako pokrm na vianočných pohosteniach alebo na nový rok. Suroviny: 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs 1 PL horčice 1 PL grilovacieho korenia soľ, čierne korenie 2 pláty šunky (napr. kuracej) 2-3 pláty tvrdého syru (Eidam) 1 cibuľa pre […]