Aj vrámci jedla sa v sociálnych sieťach z času na čas rozbehnú rôzne food trendy. Teda jedlá, ktoré práve letia. Raz som medzi takýmito zahliadla aj cheescake na paličke a prišlo mi to celkom praktické, najmä na letné posedenie či detskú oslavu.
Mimo toho, že sa ľahko servíruje tiež možno vytvoriť mnohé farebné variácie tohto cheesecake a ozdobiť ich podľa vlastnej predstavivosti. Ja som zvolila na ozdobu chuť čokolády, bielej čokolády a čokolády s lesnou zmesou ale samozrejme, že voľba je každému ponechaná. No nevyzerá tento cheesecake proste super?
Suroviny
- 250g jemného krémovitého syra (mascarpone)
- 500g jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- 3Pl kukuričného škrobu
- 3 vajíčka
- 200g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200g tmavej čokolády
- 200g bielej čokolády
- 200g čokolády s lesnou príchuťou
- drobné jedlé ozdoby (cukríky, ovocie, guľky..)
- zmrzlinové paličky
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 26cm) a formu prikryjeme alobalom.
- Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
- Keď cheesecake vychladne, vyberieme ho z formy. Potom ho pokrájame na 8 dielov a do každého zastokneme zmrzlinovú paličku.
- Pripravíme si 3 hrnce s vodou a nad ne 3 nerezové misky do ktorých polámeme čokoládu.
- Potom nad parou si postupne zohrejeme každú z naších čokolád, až je tekutá.
- Každý diel cheesecake oblejeme polevou a nanesieme ju tiež na strany. Necháme s odstupom ztuhnúť. Potom ozdobíme podľa chuti a servírujeme tak, že sa nám kúsky cheesecake farebne prestriedajú.