Tento chlieb na plnenie- pita- má svôj pôvod v krajinách orientu a je skvelý na plnenie či už šalátovou oblohou, pečeným kuracím mäskom alebo na mexický spôsob s fazuľkami, šalátom a hovädzím mletým mäsom. Proste výborný ako hlavné jedlo, ktoré si môžete zobrať do ruky alebo aj zo sebou do roboty či na piknik. Príprava je jednoduchá, netreba sa jej báť.
Suroviny:
- 500g múky
- 1,5 čl soli
- 20g čerstvých kvasníc
- 1 PL cukru (na kvások)
- 360ml vody
- 2Pl olivového oleja
Postup:
- Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
- Do vysokej misky dáme múku, kvások, olej, soľ a postupne pridávame vodu.
- Miesime aspoň 10 minút až vznikne elastické nelepivé cesto.
- To hneď rozedlíme na 8 bochníkov.
- Cesto postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom ca. 10 cm. Naších 8 bochníkov potom s dstupom kladieme na plech.
- Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
- Potom pečieme pri 200 C ca.20 minút až dostanú zlatistý povrch.
- Chlebíky necháme pred odobratím z plechu vychladnúť.
Nová Kniha plná vianočných receptov
Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]
Super krémový čokoládový cheesecake
Môj syn má neuveriteľnú slabosť pre čokoládové koláče a tak keď sa blížili jeho narodeniny tak som sa rozhodla mu urobiť radosť a pripraviť čokoládový cheesecake kde sa čokoláda nachádzala od spodku až po plnku a polevu. Doslova sa rozplývala na jazyku.
Kuracie stehná pečené na zemiakoch
Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným víkendovým pokrmom. Super rýchla príprava, všetko v jednom plechu a potom už zvyšok roboty prevezme trúba, zatiaľ čo ja si v kľude upracem byt.
Pingback: Plnené pita chlebíky - recepis.sk - Keď tradície chutia