Tento chlieb na plnenie- pita- má svôj pôvod v krajinách orientu a je skvelý na plnenie či už šalátovou oblohou, pečeným kuracím mäskom alebo na mexický spôsob s fazuľkami, šalátom a hovädzím mletým mäsom. Proste výborný ako hlavné jedlo, ktoré si môžete zobrať do ruky alebo aj zo sebou do roboty či na piknik. Príprava je jednoduchá, netreba sa jej báť.
Suroviny:
- 500g múky
- 1,5 čl soli
- 20g čerstvých kvasníc
- 1 PL cukru (na kvások)
- 360ml vody
- 2Pl olivového oleja
Postup:
- Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
- Do vysokej misky dáme múku, kvások, olej, soľ a postupne pridávame vodu.
- Miesime aspoň 10 minút až vznikne elastické nelepivé cesto.
- To hneď rozedlíme na 8 bochníkov.
- Cesto postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom ca. 10 cm. Naších 8 bochníkov potom s dstupom kladieme na plech.
- Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
- Potom pečieme pri 200 C ca.20 minút až dostanú zlatistý povrch.
- Chlebíky necháme pred odobratím z plechu vychladnúť.
Kurací vývar s pretlakom a Orzo
Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]
10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov
Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]
Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi
Tento koláč je fantastickým zákuskom na privítanie jari. Mrkva v koláči dodá skvelú vláčnosť a farebnosť. Okrem toho recept bez váženia, takže vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Pingback: Plnené pita chlebíky - recepis.sk - Keď tradície chutia