Keď človeku príde chuť na sladké, je dobré mať poruke recept na sladkosť, ktorá nielen výborne chutí, je nenáročná na prípravu ale je tiež zdravá, takže ju môžeme maškrtiť bez výčitiek svedomia.
Uvedené množstvo cukru je len moje odporúčanie, možete ho znížiť ak sa vám žiada menej sladké alebo takisto nahradiť zdravším sladidlom, napríklad agávovým sirupom.
Suroviny:
- 140g ovsených vločiek
- 60ml (rastlinného) mlieka
- 2 PL pomletych ľanových semiačkov + 2 PL vody
- 150g cukru
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 2 PL kakaa
- 170g margarínu izbovej teploty
- Štipka soli
- 1 čl prášku do pečiva
- (Čokoláda na polevu)
Postup:
- Rúru si predhrejme ju na 180 stupňov.
- Mlieko si nadhrejeme aby bolo horúce, pridáme 2/3 vločiek a necháme ich krátko nabopnať a mlieko vychladnúť.
- Ľanové semiačka polejeme vodou, premiešame a pripravíme si tak náhradu vajíčka.
- V miske zmiešame margarín s cukrom pomocou mixéra.
- Pridáme náhradu vajca, pudingový prášok, rastlinné mlieko s vločkami. Ešte pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a dobre premiešajte.
- Vypracujeme hladké cesto.
- Nakoniec vmiešajte zvyšné ovsené vločky.
- Pomocou zmrzlinovej naberačky formujeme guľky, ktoré ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečime pri teplote 180 stupňov približne 25 minút do chrumkava.
Videorecept- Pečené zemiaky z trúby s parmezánom bez predvarenia
Celý recept tu Pečené zemiaky z trúby s parmezánom
Pečená zelená špargľa hotová za 10 minút
Zelená špargľa je mimoriadne jednoduchá zelenina na prípravu. Varením sa však nielen strácajú jej vitamíny ale žiaľ častokrát sa poškodí jej konzistencia. Preto som osobne veľký fanúšikom ju pripraviť pečením na panvici. Dostane tak neskutočne intenzívnu skoro orieškovú arómu a jej konzistencia je zvnútra pekne mäkká a zvnútra chrumkavá. Naozaj […]
Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút
Ja viem, znie to až moc lákavo, ale tento pokrm si vyžaduje skutočne pár minút prípravy. Na to aby sa podarilo, je nutné, aby bolo hovädzie mäso pokrájané na tenučké pásy a ideálne je použiť Wok panvicu ktorá lepšie šíri teplotu. Ak nemáte použite panvicu s čo najväčšim polomerom.