Keď človeku príde chuť na sladké, je dobré mať poruke recept na sladkosť, ktorá nielen výborne chutí, je nenáročná na prípravu ale je tiež zdravá, takže ju môžeme maškrtiť bez výčitiek svedomia.
Uvedené množstvo cukru je len moje odporúčanie, možete ho znížiť ak sa vám žiada menej sladké alebo takisto nahradiť zdravším sladidlom, napríklad agávovým sirupom.
Suroviny:
- 140g ovsených vločiek
- 60ml (rastlinného) mlieka
- 2 PL pomletych ľanových semiačkov + 2 PL vody
- 150g cukru
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 2 PL kakaa
- 170g margarínu izbovej teploty
- Štipka soli
- 1 čl prášku do pečiva
- (Čokoláda na polevu)
Postup:
- Rúru si predhrejme ju na 180 stupňov.
- Mlieko si nadhrejeme aby bolo horúce, pridáme 2/3 vločiek a necháme ich krátko nabopnať a mlieko vychladnúť.
- Ľanové semiačka polejeme vodou, premiešame a pripravíme si tak náhradu vajíčka.
- V miske zmiešame margarín s cukrom pomocou mixéra.
- Pridáme náhradu vajca, pudingový prášok, rastlinné mlieko s vločkami. Ešte pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a dobre premiešajte.
- Vypracujeme hladké cesto.
- Nakoniec vmiešajte zvyšné ovsené vločky.
- Pomocou zmrzlinovej naberačky formujeme guľky, ktoré ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečime pri teplote 180 stupňov približne 25 minút do chrumkava.
Marinovaný losos
Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]
Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept
Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:
Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept
Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny
Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom
Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]