Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Suroviny:
- 8 kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleja
- 2 PL múky
- 400ml vody
- 150ml sladkej smotany
- 1 PL červenej papriky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
- Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.
Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.
5 najčastejších chýb pri varení kuracích pŕs + 5 tipov ako im predísť
Kuracie prsia sú klasika rýchlej kuchyni lebo sa dajú pripraviť naozaj za krátku dobu do chutného pokrmu. To však neznamená, že sú super ľahké na prípravu. Pri nesprávnom spracovaní sa vám rýchlo môže stať, že budete mať vysušené kuracie prsia či také, ktoré síce vyzerajú chutne ale sú zvnútra ešte […]
Kuracie stehná s ananásom
Zaiste poznáte kuracie prsia s ananásom ale ja som tentoraz vyskúšala pečené kuracie stehná s ananásom.
Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou
Ja viem, veľa ľudí si pomyslí, že preháňam ale táto torta sa doslova rozplýva na jazyku a naozaj si zaslúži svoje pomenovanie. Je proste dokonale jemná, nadýchaná a plná chuti a to všetko celkom bez múky.