Tieto eskimo rezy patria k takým tým tradičným zákuskom, ktoré si pamätám z môjho detstva. Chuťovo pripomínajú nanuky eskimo a sú nenáročné na prípravu. Výborne chutia chladené a tak vďačný zákusok do letných dní.
Na piškótový základ používam môj obľúbený hrnčekový recept na kakaovú piškótu. Tento je pekne šťavnatý a skutočne rýchlo hotový.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Suroviny na plnku:
- 700ml mlieko (alebo rastlinné mlieko)
- 2 balenia kokosového pudingového prášku
- 4 PL cukru
- 200g maslo izbovej teploty
- 1 vanilkového cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g čokolády
- 50 kokosou
Postup:
- Podľa základného receptu na hrnčekový recept na kakaovú piškótu si pripravíme cesto, nalejeme ho do formy na pečenie (moja má 25x25cm) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
- Potom necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Mlieko dáme zohrievať pričom si odoberieme 50ml do misky.
- Do misky tiez pridáme cukor a pudingový prášok a dobre premiešame.
- Ked mlieko zovrie, tak pridáme pudingovú zmes a miešame až vznikne hustý puding.
- Nechámme vychladnúť. Ak nechceme aby sa nám vytvorila koža na vrchu pudigu, dáme naňho potravinovú fóliu a necháme tak vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty prešľaháme mixérom. Postupne k maslo pridávame puding až vznikne hladká zmes. Pozor – Nikdy nepridávame maslo k pudingu (teda opačne) lebo by sa nám mohli vytvoriť hrčky masla, ktoré nám už v plnke ostanú.
- K plne pridáme ešte vanilkový cukor a takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto.
- Smotanu zohrejeme a pridáme do nej na drobno posekanú čokoládu a miešame až sa čokoláda zahustí.
- Polevu nanesieme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny chladnúť.
- Na záver pokrájame na kusy a podľa chuti ozdobíme vrch zákusku postrúhaným kokosom.
Videorecept- Pečené zemiaky z trúby s parmezánom bez predvarenia
Celý recept tu Pečené zemiaky z trúby s parmezánom
Pečená zelená špargľa hotová za 10 minút
Zelená špargľa je mimoriadne jednoduchá zelenina na prípravu. Varením sa však nielen strácajú jej vitamíny ale žiaľ častokrát sa poškodí jej konzistencia. Preto som osobne veľký fanúšikom ju pripraviť pečením na panvici. Dostane tak neskutočne intenzívnu skoro orieškovú arómu a jej konzistencia je zvnútra pekne mäkká a zvnútra chrumkavá. Naozaj […]
Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút
Ja viem, znie to až moc lákavo, ale tento pokrm si vyžaduje skutočne pár minút prípravy. Na to aby sa podarilo, je nutné, aby bolo hovädzie mäso pokrájané na tenučké pásy a ideálne je použiť Wok panvicu ktorá lepšie šíri teplotu. Ak nemáte použite panvicu s čo najväčšim polomerom.