Grenadírsky pochod alebo grenadír (bezmäsitý recept)

Grenadírsky pochod alebo grenadír (bezmäsitý recept)

Grenadír alebo grenadírsky pochod je klasické bezmäsité jedlo, ktoré sa pripravovalo u nás najmä počas piatku, keď sa držal bezmäsitý pôst. Na prípravu môžete použiť tiež zvyšky uvarených zemiakov a tak ich chutne spotrebovať.

Cestoviny fliačky, ktoré sa do tohto pokrmu pridávajú sa už medzičasom dajú kúpiť aj v obchode, ale mne chutia najmä tie domáce pripravené tak, ako ich robila moja mama. Ich príprava si vyžaduje len pár minút ale chuť je úplne iná ako pri kupovaných.

Suroviny:

  • 5-6 väčších zemiakov
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 2 šálky uvarených fliačkov
  • Soľ, čierne korenie
  • 1/2 PL červenej papriky
  • 1 PL oleja

Postup:

  • Ak zemiaky uvarené nemáme tak začneme tým, že ich dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme zovrieť.
  • Potom varíme 20 minút do mäkka, zcedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  • Potom ich pokrájame na kocky a odložíme stranou.
  • Cestoviny fliačky (buď domáce alebo kupované) necháme variť v osolenej vode do mäkka, potom ich zlejeme a odložíme stranou.
  • Cibuľu pokrájame na kocky, dáme do panvice spolu s olejom a pomaly pražíme na nízskom ohni 10 minút.
  • Potom pridáme uvarené fliačky a necháme ich s cibuľou ešte 5 minút za opčastného miešania pražiť.
  • Potom pridáme zemiaky a všetko posypeme červenou paprikou a okoreníme soľou a čiernym korením.
  • Potom dobre premiešame.
  • Ako príloha sa u nás podávali kyslé uhorky.

Pozrite si aj ďaľšie inšpirácie na bezmäsité hlavné jedlá..

  • Pripravte si doma výživný a zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Pripravte si doma výživný a zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Domáci zeleninový bujón je skvelou alternatívou k priemyselným kockám – je bez konzervantov, umelých prísad a plný prírodnej chuti. Vďaka správnemu spôsobu prípravy a skladovania si môžete dopriať zdravý a aromatický základ do polievok, omáčok či rizota aj niekoľko mesiacov. Na prípravu bujónu použite koreňovú zeleninu, ako sú mrkva, zeler, […]


  • Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.


  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*