Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.
Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?
Suroviny:
- 350g múky
- 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
- 200ml (rastlinné) mlieko
- 1 PL prášku do pečiva
- 100g čučoriedok
- 50g čoko-kúskov
- 100g cukru
- 150 ml jablkové pyré
- 100ml oleja
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
- Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
- Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
- Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
- Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
- Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
- Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
- Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.

Tento recept patrí do kategórie – Vegan, Sladké
Kurací vývar s pretlakom a Orzo
Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]
10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov
Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]
Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi
Tento koláč je fantastickým zákuskom na privítanie jari. Mrkva v koláči dodá skvelú vláčnosť a farebnosť. Okrem toho recept bez váženia, takže vám postačí hrnček s objemom 250ml.