Obmenou môjho obľúbeného receptu na kuracie prsia na prírodno, vznikla táto jednoduchá aromatická obmena na prsia v krémovej omáčke s intenzívnou arómou cesnaku. Dúfam, že aj táto varianta vás osloví.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
- 1 čl sladká červená paprika
- 2-3 Pl múky
- 200ml vody
- 2 Pl masla/bylinkového masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml sladkej smotany (šľahačkovej)
- 1 čl citrónovej šťavy alebo octu
- 2 PL Čerstvých byliniek posekaných na drobno (petržlen)
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
- Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu a mierne vyklepeme.
- Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením a sladkou paprikou, prípadne grilovacím korením.
- Mäso poprášime po oboch stranách múkou.
- Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
- Ku koncu opekania pridáme cesnak pokrájaný na tenké plátky a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
- Zalejeme vodou a prikryté necháme na miernom ohni 10 minút dusiť.
- Potom k omáčke prilejeme šľahačkovú smotanu a citrónovú šťavu. Už nemusíme ďalej variť, mäso je hotové.
- Na záver prisypeme k omáčke posekané čerstvé bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).
Tento recept je z Kategórie – Mäsité jedlá
Pingback: Kuracie prsia na prírodno - recepis.sk