Tento recept zvládne aj začiatočník. Okrem toho je rýchlo hotový. Na prípravu odporúčam poučiť skôr menšie, mladšie cukety. Tie dostanú po upečení krásnu grilovaciu arómu a chrumkavú konzistenciu. Na prípravu vám stačí 1 panvica, vyhnete sa teda zbytočnému umývaniu riadu.
Potrebujete:
- 2-3 menšie cukety
- 1 kuchynskú cibuľu
- 1 rajčinu
- 1 šálku bulguru
- 1 šálku vody (ešte lepšie zeleninového vývaru)
- 1 šálku rajčinového pretlaku passaty
- 1 PL štipľavej paprikovej pasty (samba olek)
- soľ, čierne korenie, 1/2čl rímskej rasce
Postup:
- Cukety umyjeme, v strede prekrojíme a pokrájame na rovnako hrubé kúsky.
- Panvicu nahrejeme a keď je horúca pridáme trochu oleja a cukinu zo všetkých strán do zlatista opečieme. Ku koncu pečenia osolíme.
- Potom cukinu odložíme stranou.
- Následne rajčinu zbavíme šupky a pokrájame na kocky.
- V tej istej panvici necháme opekať cibuľku pokrájanú na drobno.
- Keď je cibuľa zlatistá, pridáme k nej rajčiny a krátko spolu pečieme.
- Okoreníme čiernym korením a rascou.
- Bulgur si prepláchneme vodou a potom necháme dobre odkvapkať v sítku.
- Pridáme k cibuľovej zmesi ako aj paprikovú pastu.
- Potom zalejeme vodou a rajčinovým pretlakom, osolíme a necháme zovrieť.
- Keď zovrie, tak oheň znížime na minimum a prikryté varíme 20 minút.
- Na záver, posledné dve minúty, pridáme cukinu k bulguru a dobre premiešame.