Táto výborná kôprová omáčka sa hodí k pečenému alebo dusenému mäsu. Skvelo chutí ale aj bez mäsa s čerstvou knedľou, či už klasickou kysnutou alebo so zemiakovými knedlíkmi. Jednoduchý recept na tradičnú slovenskú omáčku. Tentoraz aj s alternatívnymi surovinami pre vegánsku verziu tejto omáčky.
Recept na knedľu si môžete nájsť tu – Domáca parená knedľa ako od mojej babky – recepis.sk – denne nové recepty pre celú rodinu
Suroviny:
- 2 PL múky
- 2 PL masla alebo margarínu
- 250ml vody/ vývaru
- 200 ml sladkej smotany (alternatívne pre vegan – vegánsku rastlinnu smotanu)
- Za šálku posekaného čerstvého kôpru
- 1 čl cukru
- 1 PL octu
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Vo vysokom hrnci krátko opražíme za 2 kopcovité lyžice hladkej múky spolu s 2 PL masla alebo margarínu ako aj pár kvapkami oleja.
- Keď sa maslo s múkou pekne spojí, zalejeme 250 ml vody alebo kdo má pridá vlažný vývar (nesmie byť horúci inak by sa zápražka sekla).
- Miešame mimo ohňa, až zaniknú hrudky.
- Potom prilejeme smotanu na varenie a dochutíme soľou.
- Vrátime na oheň a za častého miešania necháme zovrieť.
- Medzitým očistíme kôpor a odstránime stonky.
- Kôpor pokrájame nožom na drobno a potom pridáme k omáčke. Krátko spolu povaríme.
- Na záver dochutíme omáčku octom, cukrom, soľou a ja osobne pridávam pre lepšiu chuť aj za 1čl horčice.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?