recept panna cotta cheesecake sladke ako urobit jednoduchy vyborny

Recept na panna cotta cheesecake- dezert

Čo vznikne keď spojíte mini cheesecake a panna cotta recept? No predsa tieto lahodné mini-tortičky.

Patríte aj vy k milovníkom panna cotty? Panna cotta nemusí byť servírovaná len tradične v miske, v tomto prípade som sa inšpirovala pri servírovaní mini-cheesecakom.

Je to jednoduchý nepečený dezert, ktorý si vyžaduje len jedno – trpezlivosť. Tú budete potrebovať pokiaľ čakáte na stuhnutie tejto dobroty. Tento dezert spája krehkú vanilkovú chuť spolu s receptom na nepečený cheesecake a výsledkom sú tieto chutné malé tortičky.

Suroviny na panna cotta:

  • 400ml šľahačkovej (alebo rastlinnej) smotany
  • 4 PL kr. cukru
  • 1 čerstvá vanilka (alebo 1 vanilkový cukor)
  • 1 balenie drtenej čírej želatíny (na 500ml)

Ostatné suroviny:

  • 150g maslový keksíkov
  • 50g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • 20g jemného krémovitého syru
  • 100g drobného červeného ovocia (napr. maliny, ríbezle, čerešne)
  • 250 ml vody
  • 2 PL cukru
  • 1 tortové želé (červené)/ 20g kukuričného škrobu
  • (25 g tmavej čokolády)

Postup:

  • Začneme prípravou panna cotta. Na to zohrejeme smotanu.
  • Potom v smotane rozmiešame v nej cukor a vanilku (na to vanilku rozrežeme a hrotom noža vyškrabeme vnútro).
  • Zvyšok vanilky pridáme do mlieka počas varenia. Neskôr ho odstránime, predtým než pridáme želatínu.
  • Smotana by mala byť horúca ale nemala by zovrieť.
  • Drtenú želatínu nasypeme do hrnca spolu s vlažnou, nie horúcou vodou (2-3 lyžice). Hrniec krátko nahrejeme a miešame, až sa želatína začne topiť.
  • Keď je želatína tekutá, pridáme malé množstvo teplej (nie horúcej) smotany a remiešame. Potom zmes prilejeme do zvyšnej smotany.
  • Kdo sa obáva, že by v smotane mohli ostať kusy želatíny, preleje ju do smotany cez sitko.
  • Takto pripravenú smotanu nalejeme do formičiek a necháme ju v chladničke aspoň hodinu tuhnúť.
  • Ja som použila muffinové formičky, odporúčam však použiť silikónové a nie kovové aby sa vám neskôr hmota lepšie vyberala.
  • Medzitým si pripravíme spodok tortičky. Na to dáme keksíky do sáčku, ten uzavrieme a potom valčekom na cesto keksíky rozdrtíme na jemno.
  • Presypeme do misky. Pridáme maslo/margarín a jemný krémovitý syr.
  • Vypracujeme hladké cesto. To dáme krátko tuhnúť do mrazničky.
  • Potom ho vyrolujeme na pracovnú plochu a vykrojíme kruhy s polomerom našich tortičiek. Tie pokladieme na plech a necháme v chladničke stuhnúť.
  • Kruhy by mali mať rovnaký priemer ako naše muffinové formičky.
  • Na záver si pripravíme želé. Na to nahrejeme ovocie zaliate vodou a cukrom. V 2 lyžiciach vody si rozmiešame želé. Keď ovocie zmäkne prilejeme želé a miešame do stuhnutia. Potom necháme trochu vychladnúť.
  • Už len vrstvíme. Na stuhnuté kruhy položíme panna cottu, ktorú sme vybrali z formy a na vrch nalejeme trochu želé s ovocím.
  • Kdo chce, môže pokvapkať tortičky roztopenou čokoládou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*