Tento banana bread je taký jednoduchý a chutí skvelo, pekne nadýchaný ako perinka. A to všetko bez vajíčka. Postačí vám zopár zrelých banánov a pár surovín, ktoré máte určite bežne doma a už si môžete pochutnať na tejto dobrote. Vážiť tiež nemusíte, je to hrnčekový recept. Stačí vám hrnček a objemom 100ml. K receptu pripravím tiež video, nájdete ho na konci receptu.
Suroviny:
- 3 zrelé banány (ca. 450g)
- 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
- 1 Pl citrónovej šťavy
- 1 šálka kakaa
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 2 šálky múky
- 1 Pl ďatlového sirupu (takisto môžete pokrájať namiesto 5 sušených ďatlí na drobno)
- 1 balenie (40g) kakaového pudingového prášku
- 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 šálka mandlí posekaných na drobno
- 1 čl vanilkového cukru
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl sušeného zázvoru
- 1 Pl perníkového korenia
- Štipka soli
Na polevu potrebujete:
- 1/2 šálky vody
- 2 Pl cukru
- 2 Pl kokosového tuku
- 2 Pl kakaa
Postup:
- Banány pokrájame na plátky a vložíme do misky spolu s cukrom. Pridáme citrónovú šťavu, potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
- K banánovej zmesy pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, pudingový prášok a olej.
- Potom pridáme ďatlový sirup (alebo posekané ďatle)- dodajú cestu krásne karamelovú chuť.
- Cesto dochutíme škoricou, vanilkou, sušeným zázvorom a perníkovým korením ako aj soľou.
- Na záver primiešame posekané mandle (zopár si odložíme na ozdobu).
- Cesto nalejeme do vymastenej nádoby na pečenie a pečieme pri 160°C po dobu ca. 45 minút. Keď je cesto hotové, pekne vonia.
- Pred vyklopením z formy necháme kompletne vychladnúť.
- Na polevu dáme do hrnčeka vodu, kakao, kokosový tuk a cukor a zohrievame za miešania až dostane poleva sirupovitú konzistenciu.
- Polevu nalejeme na vychladnutý chlebík a povrch posypeme mandľami. Necháme pol hodinu stuhnúť v chlade, potom skladujeme v uzavretej nádobe.
- Takto uskladnený chutí aj po 5. dňoch
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.