Opäť som raz zdedila fantastický recept, tentoraz od tety môjho manžela, kde som po prvý krát túto dobrotu vyskúšala. Tieto roládky sú úplne bez váženia či pečenia a keďže sa servírujú studené, je to výborný recept do horúcich letných dní.
Potrebujete:
- 1 šálku (1 šálka- 250ml) hl. múky
- 1 šálku kr.cukru
- 4 šálky mlieka (ak použijete šálku s objemom 250ml, tak celkovo 1L)
- 3Pl kakaa na pečenie
- 1Pl masla
- 1 šálka jemného kokosu
Na plnku:
- 1/2 šálky studeného mlieka
- 1 balenie šľahačky v prášku
- 1 vanilkový cukor
- 3Pl práškového cukru
- 1 šálka jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina) (ca 125g)
Postup:
- Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme cukor, múku a kakao a za stáleho miešania metličkou necháme zovrieť. Zmes nesmie mať hrudky
- Zmes zohriatím dostane kašovitú konzistenciu. Akonáhle sa tak stane, oheň vypneme a pridáme do zmesi maslo. Dobre premiešame.
- Na veľký plech (33x22cm) nasypeme na spodok kokos (len toľko, koľko treba na pokrytie celej plochy, zvyšok odložíme stranou na plnku).
- Potom na kokos nalejeme horúcu kašu a zarovnáme ju. Plech necháme v chlade ca. 1 hodinu tuhnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to najskôr vyšľaháme v mlieku šľahačkovú smotanu do tuha.
- Pridáme vanilkový a práškový cukor ako aj jemný krémovitý syr a zvyšný kokos.
- Plnku nanesieme na stuhnutú kašu a opäť necháme hodinu v chlade.
- Na záver desertným nožom (aby sme si nepoškrabali plech) rozrežeme cesto najskôr pozdĺžne na polku a potom po šírke ešte 3-4 krát (podľa toho aké široké výsledne roládky chceme).
- Plochou kuchynskou obracačkou potom na začiatku plechu jemne nadvihneme cesto a už ho len pomocou rúk roľujeme do roládky.
- Tú odložíme na servírovaciu misku a až do podávania skladujeme v chlade.