Ako pripraviť mliečnú ryžu

Mliečnú ryžu si možno pripraviť ako dezert alebo aj ako hlavný pokrm. Túto pochúťku možno servírovať s čertvým ovocím, kompótom, či roztopeným maslom a škoricou, vždy chutí výborne.

Na čo treba pri príprave mliečnej ryži dbať?

  • Pri mliečnej ryži sa používa špeciálna ryža, ktorá ma väčšie a plnšie zrniečka
  • Ryža sa nesmie pred použitím umyť, škrob je v tomto pokrme žiadaný
  • Namiesto vody sa varí ryža v mlieku
  • Čas varenia je tiež iný, zatiaľ čo normálna (guľatá)  ryža potrebuje 20min, mliečná ryža ca 35-40min.
  • Na mliečnú ryžu je pomer tekutiny k ryži 5:1, pri normálnej ryži 2:1 ( napr. 2 šálky vody na 1 šálku ryže)

Suroviny:

  • 1 šálka ryže, okrúhlej (na mliečnú ryžu)
  • 5 šálok mlieka
  • 4PL kr. Cukru
  • Štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 2Pl masla
  • Kompót/oriešky a rotopené maslo na servírovanie

Postup:

  • Ryžu (neumytú) zalejeme 4-násobným množstvom mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a soľ a necháme zovrieť.
  • Potom nezakrytú necháme variť na najnižšom ohni 35-40min. Každých 10 minút premiešame. Po pol hodine by mala byť ryža mäkká, ale ešte plávať v troche tekutiny.
  • Po 30 minútach varenia pridáme tiež posledný diel mlieka a pridáme tiež za 2 lyžice masla, ktoré vmiešame do ryži.
  • Na záver dáme ryžu do servírovacích misiek, necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti, napríklad mletou škoricou či karamelizovaným ovocím

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*