HomePecieme Moji kokosový ježkovia

Moji kokosový ježkovia

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Nedávno som dostala chuť na takýchto kokosových ježkov a nemala som pri sebe žiaden vhodný recept. To ma však neodradilo a pripravila som ich podľa mojích chutí. Výsledok bol veľmi dobrý a kdožvie, možno sa môj recept v niečom podobá aj originálnu :). Každopádne mojej rodinke ježkovia veľmi chutili.

Základné cesto na piškótu nájdete tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Na polevu potrebujete:

  • 100ml mlieka
  • 50ml masla
  • 6PL kokosového tuku
  • (rumovú esenciu)
  • 100g kr. Cukru
  • 2PL kakaového pudingu
  • Kokos na obalovanie

Postup:

  • Z piškótového cesta si treba pripraviť základnú piškótu. Aby som dosiahla dobrú výšku použila som menší obdĺžnikový plech o rozmeroch 30x21cm. Keď piškta vychladne treba ju porkájať na menšie štvorce.
  • Na polevu dať do menšieho hrnca vodu a keď tá zovrie, položiť na hrniec nerezovú misku. Do misky dať mlieko, maslo, kokosový tuk a cukor (kdo chce pridá tiež esenciu) a dobre miešať až sa všetko roztopí. Keď je zmes horúca pridať ešte pudingový prášok a potom nechať zmes mimo hrnca vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Jednlotlivé štvorce namáčať v poleve a potom ich zo všetkých strán obaliť v kokose.
  • Aby maslo aj kokosový tuk dobre stuhli je dobré dať ježkov ešte na 1 hod. odpočívať do chladničky.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial